keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Lähiseutumatkailua


Olin viikonloppuna Oulun puutarhayhdistyksen retkellä Raahessa. Oli mukava reissata samanhenkisten ihmisten kanssa. Joukkoon uskalsi lähteä, vaikkei ketään vielä kovin hyvin tunnekaan. Kuvia tuli taas räpsittyä olan takaa, joten pahoittelen postauksen kuvatulvaa jo etukäteen. Karsiminen on josku hankalaa.

Ensimmäinen pysähdys tehtiin yksityispihassa. Aivan mahtavaa, että ihmiset avaavat porttinsa ja päästävät muut ihastelemaan ja kiertämään puutarhaansa. Pihan emäntå piti hedelmäpuista, erityisesti päärynä- ja kirsikkapuista.


Minä ihastelin reheviä, monilajisia penkkejä, joissa oli mukavasti kontrastia väreissä ja lehtimuodoissa .
Joitakin yksittäisiä kasveja erottui erityisesti edukseen omalle suosikkilistaleni. Osaa löytyy jo omasta pihasta ja osa päätyi päivän aikana ostoskassiini:


Lemmikit monessa värissä...Morsiusleinikki yhdessä hopeatäpläpeipin kanssa.Punainen ruusujuuri Saksankirveli Sinileimu
Ja vielä sydämeni kepeydellään varstanut tellima


Seuraavaksi pysähdyimme hengästyttävän runsaan ja kestävän valukoiman omaavalla Särkän perennataimistolla. http://sarkanperennataimisto.fi/ Kasvivalikoimaa pääsee ihastelemaan paitsi myyntipöydillä, myös lukuisissa malli-istutuksissa. Suosittelen lämpimästi vierailemaan täällä.

Päiväkahvit joimme Langin kauppahuoneella https://www.langinkauppahuone.fi/ Aivan viehättävä miljöö, jossa voi kahvittelun lisäksi tehdä ostoksia ja jopa majoittua. Sisustus oli mietitty tarkasti ja joka huoneen erilaiset tapetit ihastuttivat. Harmittelin kun en tajunnut ottaa kameraa mukaan vessaan, sillä sielläkin olisi riittänyt katseltavaa.

Retken lopuksi suuntasimme vielä Seminaarin puistoon, eli entisen opettajankoulutuslaitoksen alueelle. Alueella oli lukuisia vanhoja rakennuksia ja rakastamiani isoja vanhoja puita. Aluetta ollaan pikku hiljaa entistämässä ja muutenkin kunnostamassa, tästä esimerkkinä vastikään istutetut erilaiset omenapuut.


Puutarhan ja suurien puiden lisäksi rakastan myös vanhoja taloja, persoonallisia vierailukohteita ja hyvää kahvia ja ruokaa. Siksi nekin saivat oman osansa tästä postauksesta.

Jos jaksoit lukea tänne saakka, olisi ihanaa jos jättäisit kommentteihin oman vinkkisi hyvästä retkikohteesta kesäloman reissuja ajatellen. 7 kommenttia:

 1. Tuollaiset retket ovat aivan mahtavia! Itse haluaisin käydä Annalan (hyötykasviyhdistys) puutarhassa Helsingissä, muuta eritysitä ei nyt yhtäkkiä tule mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina näillä reissuilla tuppaa syntymään ideoita ja tarpeita ☺. Annalaa olen itsekin miettinyt käyntikohteeksi.

   Poista
 2. Hatanpään kartanon puistossa Tampereella on kaikkea ihanaa. Niitä isoja puitakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereella pysähdymme joka kesä matkallamme Turkuun tai sieltä pois. Jospa tänä vuonna saisin mahdutettua Hatanpään käyntilistalle.

   Poista
 3. Särkän puutarha on kyllä upea paikka! Kasvilöytöjä tekee joka kerta siellä vieraillessa;)
  Minä kävin viime viikolla Pietarsaaren suunnalla, siellä on Sundin puutarha ja Bloqvistin taimitarha ja ainakin vielä Aspegrenin puutarha, joka nyt jäi välistä.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista