torstai 14. kesäkuuta 2018

Kristiinankaupunki osa 2

Rakastuin viime kesänä Kristiinankaupunkiin, niin kuin täältä  voitte lukea. Tarkoitukseni oli tuolloin myös jatkaa reissusta tarinointia, mutta enpä sitten saanutkaan aikaiseksi. Nyt, kun uuteen reissuun samaan miljööseen on enää pari päivää, voisin viritellä vähän tunnelmaa.

Yövyimme kaupungin ulkopuolelta vuokraamassamme pienessä sievässä mummonmökissä, jonka tynnyrisaunassa sai mukavat löylyt. Lyhyen kävelymatkan päässä virtasi joki, kuten mökin nimestäkin saattoi päätellä.

Sunnuntaiaamuna lähdimme ajelemaan taas kohti Kristiinankaupunkia ja kävimme matkalla Lapväärtissä kahdessa kohteessa. Ensimmäisenä reitille osui Maatilamatkailu Wanha Tupa, jossa rakennusten ihailun lisäksi söimme herkulliset vohvelit.
Minulla on kotona isoäitini peruja sama ryijy. Hirsiseinää vasten kuitenkin jotenkin levollisempi kuin nykyaikaisessa talossa.

 Seuraava paikka oli Högnäs Farmin. Tämän maatilan yhteydessä toimii kotieläinpiha ja emäntä opiskeli muistaakeni puutarha-alaa, joka näkyi pihan kasveissa ja pihaprojekteissa. Tämä kohde on mukana myös tämän vuodentapahtumassa.
Tänä vuonna majoitun aivan keskellä kaupunkia ja yhden yön sijaan viivyn kaksi yötä. Kohteita näyttää olevan kymmenisen vähemmän kuin viime vuonna,mutta toisaalta nautin juuri siitä, että minulla on rauhassa aikaa kierrellä ja ihmetellä. Tänä vuonna aion puutarhojen lisäksi kiertää kaupunkia kummituskävelyn merkeissä, huu!

Ja mikäli pihoja kierrellessä rikkoo kenkänsä,niin kuin minä viime vuonna, ei kannata huolestua. Löysin kaupungista vallan oivan kenkäkaupan josta lähdin ulos monta paria rikkaampana. Olen koko vuoden tassutellut töissä hehkuvan pinkeissä matkamuistokengissäni.

Valokuvista sen huomaa, miten erilaisia keväät ja alkukesät ovat. Viime vuonna minua odotti palatessani tällainen kukkarunsaus.


Tänä vuonna koristeomenapuun kukinta on jo hyvän aikaa sitten loppunut. Mikähän kasvi minut yllättää tänä vuonna kotiin tullessa.... 
Huomaako että odotan reissua jo innoissani?

2 kommenttia:

  1. Wau kylläon kaunista kateltavaa, tykkään kaikesta vanhasta, kun iteon elänyt niitä aikoja, tykkään luonnonkukista, ja kaikista kukista, ja sinulla niitä on mitä katella, siks oma bloginikin on sanosekukkasin.blogspot.com tervetuloa !

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniit kuvat! Upea tuo purppuraomenapuusi! Sellaisesta olen haaveillut jo jonkin aikaa, mutta paikka on vielä mietinnässä. Ihania kesäpäiviä!

    VastaaPoista