sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kevättuulia

Nyt alkaa jo ihan oikeasti tuntua keväältä. Toki pihallamme on vieläkin ihan liikaa lunta, mutta viime viikon lämpö yhdessä sateen kanssa sulatti sitä silmin nähden. Lapsetkin ovat riemuissaan kun pääsivät avaamaan hiekkalaatikkokauden.
Tämä puutarhuri olisi oikein mielellään lähtenyt etelään tutustumaan puutarhanäyttelyiden antiin, mutta reissu jäi tällä kertaa kuitenkin haaveeksi. Pientä lohdutusta tarjosi kuitenkin paikallisen puutarhaoppilaitoksen kevätnäyttely jota kävimme ihastelemassa.



Tämä leikkimökki oli tytöistä aivan vastustamaton. Tarkoittanee sitä, että viimeistään pääsiäisenä tehdään kevätsiivousta mummolan leikkimökissä. Ja mietitää mahtuisiko meidän pihaan sellainen ihan pikkiriikkinen...

Näyttelyn yhtenä teemana oli kierrätys, ja niinpä nämäkin kukkapurkit oli tehty säilykepurkeista. Tätä ideaa voisi hyödyntää itsekin.


Risutöitäkin oli väännetty, niin pieniä kuin vähän suurempiakin.



Näitä hyllyköitä oli kaksi vierekkäin ja ne halusivat heti päästä myös jollian tavalla meidän pihallemme. Matka vienee siis jossain vaiheessa appiukon puu- ja työkaluvarastolle.

Näyttelyn istutuksissa oli hyödynnetty paljon perunanarsissia ja niitähän oli sitten pakko saada itsellekin.


Kylvettykin meillä sentään on. Niistä enemmän seuraavalla kerralla.


6 kommenttia:

  1. Ihanat nuo maalatut purkit! Tosi hyvä idea!

    VastaaPoista
  2. miten muuten noiden säilyketölkkien reunat oli siistitty, ettei tule pienten sormiin haavoja? Toimiskohan tuo hyllykkö isommassa koossa kenkätelineenä eteisessä, meiltä loppuu lattiatila ja nykyinen 3-tasoinen viritys :)

    Oi ja voi, tässä kotipihassa on haastetta. Säleikkönäkösuojaviritys on meneillään ja aion ottaa henkistä vihertilaa asfalttiosuudesta (ennenkuin se lopullisesti häipyy), rytmiä ja rakennetta. Lue: viherseinämä tms este ruukkuistutuksena tm talon katoksen kohdalta pensasaitaan niin että näkee selkeästi missä on autopiha ja sisääntulo. Lisäksi...tattaraa raja-aidan alasleikkaus. T. puutarhaystävä

    VastaaPoista
  3. Partsipuutarhuri: Juu, itsekin tykästyin kovasti noihin purnukoihin.
    Puutarhaystävä: Kiva kun tulit taas kommentoimaan. Olen suunnitellut meille puutarharetkeä, pitää vain neuvotella sun työvuoroista sitten ;). En itse asiassa hoksannut katsoa noita reunoja, mut jos niitä hiois jotenkin tai peittäis vaikka ilmastointiteipillä sen sisäreunan, eihän se sieltä kasvin alta mihinkään näy. Mä niin haluaisin tulla teillä käymään! taistellaan yhdessä asfalttia vastaan :)

    VastaaPoista
  4. Naurattaa aina kaikki pihamainokset, jossa kehutaan asfalttia....laitetaanpa koko piha asfaltille niin on helppohoitoinen puutarha :).

    Uusimman Viherpihan kannesta löytyy se lähimain unelmaviherhuone ja terassi...sekin löytyy Seinäjoelta ja pienellä tontilla eli lähes kaikki on mahdollista. Isoissa muutoksissa váin tarvitaan vain rohkeutta kaataa seiniä ja hyviä suunnitelmia ja tekijöitä ja jonkun verran kyllä sitä rahaakin. Pienelläkin budjetilla pystyy kuitenkin onneksi tekemään kaikenlaista.

    Olisi kiva, jos saisimme kaverinanopinmimuluksen meillekin :), tytöt tykkää apinoista ja meno on muutenkin sen mukaista.

    VastaaPoista
  5. Kiitos postiyllätyksestä, kuinka osasitkin lukea ajatukseni kaikkien kyläraittien ja puistojen täyttämisestä sipulikukilla ...lumikelloilla ja vaikka millä. Ei sitä tarvitsisi lähteä Hollantiin katsomaan vaan voisi nauttia niistä ihan kotinurkan pyörätien varrella. Harmittaa kun en saanut viime syksyn ihania tulppaaneja maahan, kun "talvi yllätti", mutta ensi keväänä...ihan varmasti. Onneksi viime kevään pääsiäisnarskuista saa nauttia jo tänä keväänäkin. Vinkki kaukolämpöputken pihassaan omaaville: sipulikukkien varret oli todistettavasti 10 cm pinnassa hyvässä kasvussa :)

    Puutarhaystävä

    VastaaPoista
  6. hei, minä taas täällä... Apua, mua on pistänyt erittäin kipakka dendrologiahyttynen. Jokaisella pitäisi olla oma harrastemetsä, johon saisi istuttaa kivoja erilaatuisia puita.

    VastaaPoista