lauantai 1. huhtikuuta 2017

Väriterapiaa ja haaveilua

Kun taivaalta sataa valkoista haudaten toiveet hankien sulamisesta, ei tarhuri voi muuta kuin harrastaa väriterapiaa ja suunnitella tulevaa.



Puutarhaleikekirjan teko on ihana pakohetki talvesta. Pitäisi vain muistaa ottaa kirja mukaan myös puutarhaostoksille, niin nuo ihanuudet paremmin löytäisivät tiensä puutarhaan saakka.

Aivan ehdoton unelmointihetken ja todellisuuspaon tarjoava kirja on minulle jo useamman vuoden ajan ollut tämä Claude Monet´n puutarhaa esittelevä kirja. Sen teksti on kiinnostavaa ja kuvat tarjoavat värien ilotulitusta. Jonain päivänä aion vielä matkustaa paikan päälle katsomaan, miltä siellä todella näyttää.





10 kommenttia:

  1. Pujahdin vastavierailulle. Tuo kevätkateus-termin lanseeraaminen oli tajuntaa laajentava kokemus - kiitos siitä. Olen siitä kärsinyt hurjan pitkään ja nyt sille on ihan oma diagnoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Ja ole hyvä ☺. Eikös vain olekin jokakeväinen vaiva, mutta onneksi siihen on lieventäviä lääkkeitä ja pian jo helpottaa kunhan lumi sulaa.

      Poista
  2. Kiva kun vierailit blogissani, siten löysin tännekin! Liityn lukijaksesi.

    VastaaPoista
  3. Puutarhaleikekirjaa on mukava selata, mulla teon alla jo toinen;)
    Kun kaikkia vanhoja puutarhalehtiä ei vain millään voi säilöä, otan niistä muutaman vuoden jälkeen parhaat palat leikekirjaani.

    VastaaPoista
  4. On kyllä hauska katsella vanhojakin leikekirjoja, aina tulee oivalluksia, että "tuohan mulla jo on" tai "ai niin, tuo idea on jäänyt vähän unohduksiin" tms. Sama lehtienperkausoperaatio on itsellä menossa, niitä on kertynyt jo mahdottomat pinot.

    VastaaPoista
  5. Tuo leikekirja on kyllä hyvä apuväline puutarhan suunnittelussa. Lumien ollessa maassa onkin hyvä aika suunnitella, niin on sitten suunnitelmat valmiina, kun koittaa se aika, että pääsee tekemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mukavaa puuhaa ja tosiaan apuna suunnittelussa jos malttaa suunnitella eikä räsikiä heräteostoksia sinne tänne ;)

      Poista
  6. Leikekirja onkin varmasti näppärä. Minulla on toistaiseksi vielä kaikki kertyneet puutarhalehdet ja yksittäisiä lehtileikkeitä tallessa isossa laatikossa, mutta vähitellen varmaan pitäisi alkaa niitä karsimaan ja säästää parhaat jutut juuri leikekirjan muodossa. Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon minullakin on vielä lehtipinoja hyllyssä, mutta pikku hiljaa yritän niitä karsia ja siirtää parhaat palat leikekirjaan. Mukavaa pääsiäistä sinullekin!

      Poista