sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Lähimatkailun iloja

Missä on ilosi, siellä on aarteesi, missä on aarteesi, siellä on sydämesi, missä on sydämesi, siellä on onnesi. - Augustinus-

Puutarha-asioissa, ja ehkä joskus elämässä muutenkin, huomaan liian usein haikailevani jotain suurempaa, parempaa ja paremmin suunniteltua. Kuitenkin tiedän, että usein ilo löytyy ihan läheltä, jos vain muistaa katsoa. Täällä pohjoisessa kevät antaa odotuttaa itseään, enkä ole päässyt puutarhamessuille. Taimikasvatuksetkin ovat jotenkin tökkineet. Tämä on tietysti harmittanut, etenkin kaikkien muiden ihania blogipostauksia lukiessa.

Tänään oli kuitenkin hyvä päivä katsoa lähelle ja nauttia pienistä, iloa tuottavista asioista. Matkasimme Ouluun, Hupisaarille ja Ainolanpuistoon.  Alueelta löytyy niin kevyesti hoidettua luonnonmukaisempaa aluetta, kuin huoliteltua puisto-aluettakin. Lastemme ehdottomia suosikkeja ovat aluetta halkovat kiviset purouomat ja kiipeilypuut. Hieno leikkikenttäkin puistosta löytyy, mutta usein se jää meillä käymättä. Purot kivineen kutsuvat seikkailijoita ylitykseen. Voittaja on se joka selviää parhaiten kuivin jaloin toiselle rannalle. Kiipeilypuissakin mitataan ketteryyttä, voimaa ja rohkeutta. Itse nojailen mielelläni aikaa uhmanneisiin ja sopivasti selän levyisiin puunrunkoihin ja tähyilen taivaalle. Kun katseensa kääntää maan tasalle, näkee sammalta ja kiviä. Tässä puistossa sekä silmät että sielu saavat lepoa. Välillä voi pistäytyä fiilistelemään trooppisempiin tunnelmiin kasvihuoneessa, joka on maksutta avoinna yleisölle päiväsaikaan.


Kliivian kauneutta en saanut täysin uskottavasti tallennettua.


Tohtorinkukka loistossaan.Jokin kämmekkä, kolibrinkukka ja Oxaliskin esittelivät sulojaan.
Kukkivien ihanuuksien lisäksi häntäparsa saa aina hymyn huulilleni.


Ehkä parasta kaikesta on istahtaa vesiaiheen äärelle kuuntelemaan sen luomaa äänimaisemaa. Ja nostaa taas katseensa kohti taivasta, jossa kastanjaviini kiipeilee rakenteissa.
Puistossa on lukuisia paikkoja omatoimiseen evästelyyn. Tällä kertaa kahvittelu tapahtui kuitenkin vanhassa kasvihuoneessa sijaitsevassa kahvila Kiikussa. Sielläkin pääsee kahvittelun lomassa ihastelemaan ja halutessaan hoitamaankin kasveja. Raudoitusverkosta on tehty seinämä orkideoille ja tillandsioille ja verkossa riippuu "saa suihkuttaa" -tekstillä varustettu sumutuspullo. Isompiakin kasveja tuolla on, kahvila vain oli sen verran täynnä, etten viitsinyt joka suuntaan tähtäillä ja ottaa kuvia. Keltakukkaista köynnöstä en tunnistanut, eikä nimilappuakaan löytynyt. Tunnistaako joku mistä kasvista on kyse?

Ihanaa pääsiäisen jatkoa kaikille!

15 kommenttia:

 1. Onpa kauniita kuvia. Varmasti mukava paikka käydä ja nauttia kauniista kukista. - Hyvää toista pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on tosiaan mukava paikka käydä, joka kerralla on jotain uutta katseltavaa, vaikka niin tuttu paikka onkin.

   Poista
 2. En tiennytkään, että yleisö pääsee kasvihuoneeseen sisälle. Sielläkin pitäisi käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon etummaisen pääsee tosiaan fiilistekemään viidakkotunnelmia. Takimmaisen sitten kasvatetaan kaupungin kesäkukkia.

   Poista
 3. Kliivian kukinta on upea. Sedälläni kasvaa vuosia vanha kliivia viileällä kuistilla, vuodesta toiseen. Tuskin se hoitoa paljon saa, mutta kukinta on uskomaton joka vuosi. Omani on paljon vaatimattomampi kukkija...Näyttää kivalta paikalta ja retkikohteelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kliivia on kyllä kaunis! Se varmasti hyötyykin tuollaisesta viileästä kuistista.Sellainen olisi toiveidensa talossa,kun tuntuu olevan monelle kasville hyvä paikka. Ja Ainolan puistossa kannattaa kyllä käydä jos Ouluun eksyy, on oikea keidas kaupungin vilskeen keskellä.

   Poista
 4. Kiva poiketa kuvien välityksellä kasvihuoneella.

  VastaaPoista
 5. Kiva poiketa kuvien välityksellä kasvihuoneella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia on kyllä aina kiva katsella ja harrastaa nojatuolimatkailua ☺.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Tuo on kyllä mukava paikka, aina jotain kaunista löytyy vuodenajasta riippumatta.

   Poista
 7. Onpas viihtyisän oloinen paikka. Pitääkin pistää korvan taakse, jos joskus siellä päin liikkuu, olis kiva käydä tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kiva puisto, ehdottomasti vierailun arvoinen jos Oulussa on käyntiä.

   Poista
 8. Upeita kuvia! Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan aloittelija olen vielä kuvaamisessa, mutta hinkua olisi harjoitella enemmän. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista