lauantai 20. toukokuuta 2017

Viimein kukkii

Tänä keväänä kylmä piti puutarhuria otteessaan harvinaisen pitkään. Kyllästymiseen saakka tuli valiteltua huonoa säätä. Nyt ei enää valiteta. Vaikka tuuli käykin vielä välillä kylmästi, on meilläkin nyt ehdottomasti kevät. Tänään olikin oikein mainio kevätpäivä, sillä kävin puutarhayhdistyksen
järjestämällä bussiretkellä Ruukin puutarhamessuilla.

Reissu oli oikein onnistunut. Ostoksia tein sekä suunnitellusti, että täysin hetkellisen inspiraation ohjaamana. Kasvien lisäksi edustettuna oli itselleni toinen tärkeä asia, eli pientuottajien valmistama lähiruoka. Pääsin mm. maistamaan entisen opiskelukaverini valmistamaa maan mainiota jäätelöä. Messureissun jälkeen pääsin puuhaamaan pihalle ja leikkimään uudella lelullani, eli kameralla. Mitään säätöjähän en vielä kunnolla osaa ja kuvaaminen on sellaista räpsimistä. Onhan se silti paljon mukavampaa kuin kännykkäkuvaaminen.

Krookukset ovat kukkineet jo hetken, mutta vasta tänään pääsin näkemään ne apposen auki. 
Idänsinililjat kasvaa kohisivat valehtelematta päivässä, sillä aivan varmasti en eilen pensaiden alle katsoessani nähnyt niistä vielä vilaustakaan.
Myös idänvirpiangervo oli kasvattanut hiirenkorvat yhdessä yössä.Muutenkin kasvua alkaa olla jo siellä täällä.  Jättipoimulehti ja kuukausimansikka ovat vaeltaneet uusille kasvupaikoille, Raparperi puskee ylös uskollisesti omalla paikallaan.
Ajankohtaisimpia puutarhaprojektejani on  rakentaa purppuraomenapuu "Makamik"in alle ”kevätpenkki” Seassa kasvaa toki myös myöhemmin kukkivia kasveja. Olen poistanut alueelta lamoherukkaa ja korvannut sitä erilaisilla kukkijoilla. Penkissä kasvaa ainakin kääpiökurjenmiekkaa (?), kääpiöjapaninakileijaa, taantuneita tulppaaneja, narsisseja ja kevätesikkoa. Kesemmällä reunassa kukkii keltamaksaruoho ja siperianunikkokin oli näemmä lennättänyt siemeniään tänne saakka. Vasemmalla laidalla näkyy vielä pensashanhikkeja, jotka saavat kesällä lähtöpassit, sillä penkin toiselle päälle olen tehnyt myös suunnitelmia.


Penkki on vielä kovin aution näköinen. Floraliasta ostin Nuojuan tilalta sinivuokkoa, pystykiurunkannusta ja violettia esikkoa. Tämän päivän messuostoksista Särkän perennataimiston osastolta railinesikko ja suikeroesikko ”John Mo” tuli hankittua tämä penkki mielessä.

Sinirikko ja kyläkurjenpolvi ”Midnight Ghost” hyppäsivät kyytiin puhtaasti hetken mielijohteesta. Sinirikko hurmasi olemuksellaan ja pitäähän joka puutarhassa olla oma haamu ;). Näille pitää alkaa miettiä paikkaa.
Loppuun on pakko lisätä kasvijuttujen lisäksi vielä päivän eläinpitoinen osuus. Messuilla pääsi ihastelemaan alpakoita ja oma pääsiäispupumme Ömmi-neiti pääsi ensimmäistä kertaa ulkoilemaan ihanissa pinkeissä valjaissaan.
Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!10 kommenttia:

 1. Varmasti kivat messut! Söpöt karvakamut!

  VastaaPoista
 2. Mukavat pienet messut olivat. Ja ovathan nuo tosiaan oikeita söpöläisiä.Alpakoitten ääni oli hassu, kovin lammasmainen.

  VastaaPoista
 3. Olipa kivoja hankintoja. Sympaattiset alpakat ja niin söpö Ömmineiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava oli tuolla tehdä ostoksia ja nautiskella päivästä. Ömmi-neiti on sulattanut kuukaudessa koko perheen sydämet 😃.

   Poista
 4. Ihania keväänmerkkejä jo sielläkin! Messut olivat varmasti mukavat ja tosi kivoja hankintojakin olet tehnyt. Suloinen pupuneiti! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa tätä viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Ihana pupuneiti! Meilläkin on kaksi, tosin herroja kummatkin ja jääräpäisesti sitä mieltä, että valjaita ei laiteta :D Olisi kiva niitä muuten juoksuttaa puutarhassa. Kivoja taimihankintoja! Hyvää viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puput ovat kyllä ihania ja tuo meidän Ömmykkä on sellainen rento halimakkara joka tuntuu sietävän mitä vaan 😉. Mukavia puutarhahetkiä sinulle.

   Poista
 6. Mielenkiintoisia taimiostoksia. Ne sopivat kivasti tuohon uuteen penkkiisi.
  Ihana Ömmi!

  VastaaPoista