perjantai 20. toukokuuta 2016

Puutarhahöperön keväthullutus

Nyt on taas se hetki keväästä, että tällä puutarhahöperöllä on mopo karkaamassa käsistä ihan justiinsa. Se alkaa ihan hiipimällä, kun blogikierroksen ajaksi tietokoneen viereen eksyy tussit ja paperia. Nimiä listataan ja suunnitelmaluonnoksia rustataan puolihuolimattomasti samalla blogeja selaten. Sitten sunnuntaiajelut alkavat suuntautua paikkoihin, joiden vieressä "sattuu" olemaan jokin puutarhamyymälä. Tässä vaiheessa ilmat yleensä hillitsevät höperöä ja ostoskoriin eksyy vain muutama orvokki orpoa terassia ilostuttamaan. (Ei nyt puhuta tässä mitään niistä siemenpusseista ja pikkutaimista ja sen sellaisista...)

Nyt ollaan vaiheessa, jossa oman puutarhan ja kahden alle kilometrin säteellä sijaitsevan puutarhamyymälän bermudankolmio houkutttelee höperöä pauloihinsa voimistuvalla imulla. Lisätään tähän yhtälöön hiukan ylimääräistä aikaa ja ehkä vähän rahaakin. Tietäähän sen miten siinä käy. Tai jos aihe on teille tuiki tuntematon, niin tässä maistiaisia eli otteita höperön suusta (en ole ihan 100% varma, etten ole oikeasti höpissyt itsekseni ääneen siellä hyllyjen välissä seilatessani....):

- " Oi, sinä viimeinen kanadamatsalea 'Violetta', tule kanssani kotiin ennen kuin joku muu sinut ehtii napata silmieni edestä. Tuleva istutuspaikkasihan on vasta ajatuksen tasolla tekeillä, mutta ei välitetä siitä nyt. "

- "Lähdenpä vähän pyörälenkille, ihan kuntoilumielessä. (Hieman pyöräilyä tähän väliin, rul rul) Aika hyvin tässä pyörän kanssakin saa kuljetettua tämän ruusuportin, maisemointikankaan ja kaksi taimikassillista pikkusydäntä, kotkansiipisaniaisia ja yrttejä."

Ja huomenna sitten Ruukin puutarhamessuille. Voihan nenä, en uskalla edes ajatella miten siellä käy...

6 kommenttia:

  1. Tutunoloista. Sitä kun lähtee ihan vain kananmunia ostamaan ja kotiin tullessa onkin kädet täynnä puutarhamyymälän kasseja ja purkkeja. Eikä välttämättä niitä kananmuia laisinkaan.
    Mukavaa viikonloppua ja messuilua!

    VastaaPoista
  2. Lapset "sanoittivat" minulle pienenä tunnuslaulun 'Oi Multasormi, sinne kaikki rahasi kannat...' Raha ei kasva puussa, mutta ehkä maassa�� t. Sari/ Villabranten

    VastaaPoista
  3. Hauska kirjoitus, tunnistan siitä itseni! Vielä joku vuosi sitten hämäsin itseäni ajatuksella, että käyn vain puutarhamyymälässä ns. näyteikkunaostoksilla. Nyt olen jo tunnustanut heikon luonteeni ja ymmärrän ettei sellainen ole kertakaikkiaan mahdollista :). Innostavaa kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Mutta puutarhalla shoppailu ON hauskaa! Vihaan vaateostoksia ja varsinkin sovituskoppeja. Puutarhalla kulkee kuin Liisa Ihmemaassa kastsellen ja odottaen ihmeitä seuraavan kulman takana. Ja niitähän on!

    VastaaPoista
  5. Voi tuota tunnetta kun mopo karkaa, ei ihan vieras tunne minullekaan... :)
    Ihania kevätpäiviä!

    VastaaPoista
  6. Et ole aikoihin postaillut, mutta mielelläni lukisin juttujasi. Tosi kivoja! Liityin lukijaksesikin siinä toivossa, että joskus postiin kolahtaisi uusi postaus ;) Tervetuloa visiteeraamaan minunkin blogissani! kukkaetkaali.blogspot.com

    VastaaPoista