perjantai 19. maaliskuuta 2010

Muistoja viime keväältä



En ole vielä ottanut kuvia tämän kevään kylvöistä (eikä niitä vielä paljoa olekaan), mutta jossain vaiheessa viime kevättä keittiön pöydällä näytti tältä. Ensimmäistä kertaa kotioloissa pääsin kylvämään tomaatteja, sillä kunnostimme yhteistyössä mieheni vanhempien kanssa heidän pihallaan olevan vanhan muovihuoneen. Itse sain tosin olla lähinnä konsultin roolissa mahoineni.

Säilytimme rungot entisellään, uusimme muovit, vaihdoimme ja paransimme kasvualustaa, teimme hoitokäytävän puretun savupiipun tiilistä. Olimme hurjan tyytyväisiä lopputulokseen. Ja satoakin huoneesta saatiin, siitä kuvia myöhemmin.





Tänä vuonna avoappi on luvannut auttaa minua viljelylaatikoiden nikkaroinnissa. Pitäisi kai alkaa suunnittelemaan, vaikka lunta onkin vielä metritolkulla maassa.

torstai 18. maaliskuuta 2010

Orastaa

Tämä puutarhaintoilu nimittäin. Posti toi taas tänään lisää siemeniä, viime vuotisia on vielä jäljellä ja ensimmäiset siemenet jo kylvettykin. Pääasiallisesti pidän tätä blogia oman muistin virkistykseksi, mutta onhan se mukavaa jos joku muukin täällä joskus piipahtaa ja löytää ideoita tai apua.

Olen ensimmäiseltä ammatiltani puutarhuri, mutten ole sitä ammattia koskaan varsinaisesti harjoittanut. Muutamina kesinä olen ollut palstaviljelijänä ja parvekkeella on aina kasvanut jotain.

Viime kesänä muutimme paritaloon ja saimme oman pienen pihan. Koska muutimme vasta elokuun alussa ollessani kahdeksannella kuulla raskaana, ei pihalle tullut tehtyä mitään ihmeempiä. Päässä kyllä muhii suunnitelmia myös kukkapenkkien ja koristekasvien suhteen, vaikka into keskittyykin paljon hyötykasveihin.

Harjoittelen pikku hiljaa tätä uutta blogiympäristöä ja palaan myöhemmin asiaan kuvien kera.